دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱
دانشگاه باقرالعلوم(ع) از مراکز پیشرو در حوزه علوم انسانی اسلامی است

حوزه/ رئیس اداره امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، این مجموعه را یکی از مراکز پیشرو در حوزه علوم انسانی اسلامی معرفی و ویژگی ممتاز آن را «پیوند عمیق حوزه و دانشگاه» دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، سید هادی ساجدی، رئیس اداره امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در مراسم راه‌اندازی شعبه خوزستان این دانشگاه در اهواز، اسلامی‌سازی علوم انسانی را فرآیندی تاریخی و زمان‌بر خواند و تأکید کرد: تولید و تحول علم در بازه کوتاه‌مدت شکل نمی‌گیرد؛ همان‌گونه که غرب از رنسانس تا تثبیت علوم سکولار مدرن، مسیری حدود ۳۰۰ ساله را طی کرد.

وی با اشاره به سابقه جهانی این ایده، یادآور شد: پیش از طرح آن در جمهوری اسلامی، جریان‌های فکری متعددی در جهان اسلام شکل گرفته بود؛ از جمله حرکت اسماعیل فاروقی در آمریکا، فعالیت‌های علمی در مالزی، پاکستان و انگلستان، جریان سنت‌گرایان با چهره‌هایی چون سید حسین نصر و رویکردهای قرآن‌محور که هر یک به پیوند علم و دین پرداخته‌اند.

ساجدی افزود: در ایران نیز این دغدغه با هدایت حضرت امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی و شاگردان ایشان دنبال شد و در سال‌های اخیر با تأکید رهبر معظم انقلاب بر جنبش نرم‌افزاری و تولید علم، جدی‌تر شده است؛ به‌گونه‌ای که امروز دست‌کم ۲۷ مرکز دانشگاهی و پژوهشی کشور به‌صورت حرفه‌ای در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت می‌کنند.

وی دانشگاه باقرالعلوم(ع) را یکی از مراکز پیشرو در این عرصه معرفی و ویژگی ممتاز آن را «پیوند عمیق حوزه و دانشگاه» دانست و گفت: بسیاری از اساتید علاوه بر تخصص دانشگاهی، تحصیلات عالی حوزوی و سابقه تدریس درس خارج را دارند. این ظرفیت، زمینه تولید نظریه و روش بومی در علوم انسانی را فراهم کرده است.

رئیس اداره امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، سه سطح «مبانی، روش و حل مسئله» را محور کار در تولید علوم انسانی اسلامی برشمرد و اظهار داشت: «در حوزه نقد مبانی سکولار غربی پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده و در بخش روش نیز تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته است؛ اکنون زمان تمرکز بر حل مسائل واقعی جامعه فرا رسیده و پایان‌نامه‌ها باید مستقیماً به نیازهای کشور پاسخ دهند.»

ساجدی از راه‌اندازی رشته «دانش اجتماعی» توسط این دانشگاه خبر داد و گفت: «این رشته برای نخستین‌بار در کشور توسط دانشگاه باقرالعلوم(ع) تأسیس شد و امروز در دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه تهران نیز تدریس می‌شود.»

رئیس اداره امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، با اشاره به ظرفیت‌های استان خوزستان، پیشنهاد تشکیل گروه‌های علمی مسئله‌محور برای شناسایی و حل چالش‌های بومی استان را مطرح کرد و اعلام آمادگی دانشگاه برای حمایت از کارگاه‌ها، نشست‌های علمی و هدایت پایان‌نامه‌های کاربردی را اعلام نمود.

وی درباره راه‌اندازی دوره دکتری در شعبه خوزستان اظهار کرد: بر اساس ضوابط وزارت علوم، برگزاری حداقل سه دوره کارشناسی ارشد پیش‌نیاز اخذ مجوز دکتری است و در صورت فراهم شدن شرایط، مانعی برای توسعه تحصیلات تکمیلی وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha